translate

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

"Μπαίνω μες στο αμπέλι"

Φέραμε κρασί στο σχολείο μας φτιάξαμε τα πιο μυρωδάτα κρασοκούλουρα και πήγαμε επίσκεψη στο οινοποιείο της Aχάια Κλάους.




Η ACHAIA CLAUSS βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss, που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρεία εξαγωγής σταφίδας. Σε μία από τις εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή και εντυπωσιάστηκε από το μαγευτικό τοπίο. Αρχικά αγόρασε ένα αμπέλι 60 μόλις στρεμμάτων και τελικά δημιούργησε το Κάστρο-Οινοποιείο που διατηρείται έως σήμερα.  





Πορτραίτο της πριγκίπισσας Σίσσυ που επισκέφθηκε την  Αχάια Κλάους την περίοδο της ασθένειας της και ήπιε Μαυροδάφνη κρασί γλυκό που φτιάχνεται μόνο στο  οινοποιείο 
Η οικογένεια Κλάους που ίδρυσε το οινοποιειο. Το γλυκό κόκκινο κρασί που πρωτοπαρήγαγε ο Gustav Clauss το 1873, ονομάστηκε «Μαυροδάφνη», προς τιμήν της Ελληνίδας αγαπημένης του με τα όμορφα μαύρα μάτια, της Δάφνης, που πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο Gustav Clauss θεωρείται ο ιδρυτής και καθιερωτής του θεσμού του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, κατόπιν της επισκέψεως της Πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας το 1885, για χάρη της οποίας μάλιστα ονόμασε το Κελλάρι «Αυτοκρατορικό» (Imperial Cellar).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου