translate

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Καλώς μας ήρθες Μάη!!!


Καλώς μας ήρθες Μάη!!!
Πρωτομαγιά και τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου μας  μάζεψαν λουλούδια, στόλισαν τα σπίτια τους, έφτιαξαν  στεφάνια, ζωγραφιές και μας στέλνουν τις ευχές τους για ένα καλό μήνα ολάνθιστο από χρώματα, αρώματα και χαρές!!!
Μπράβο σας παιδιά,   μαζέψαμε όλες τις φωτογραφίες που μας στείλατε και φτιάξαμε δύο βιντεάκια, το ένα  για την Πρωτομαγιά   με τα στεφάνια, τα λουλούδια, τις ζωγραφιές σας και στο άλλο με τις φωτογραφίες που μας δείχνετε ποιες λέξεις γράψατε  που αρχίζουν από το γράμμα Μμ.

Δραστηριότητες για την γιορτή της μητέρας


Αυτή την Κυριακή 10/5/2020 γιορτάζεται σε όλες τις χώρες η γιορτή της μητέρας και σας προτείνουμε κάποιες κατασκευές για να κάνετε δώρο-έκπληξη στη μαμά σας.
Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά: Πολλή  φαντασία, απέραντη αγάπη  και πολύ απλά υλικά που θα βρείτε στα ντουλάπια του σπιτιού σας, στο μπαλκόνι, στην παραλία, στην εξοχή  ή  στον κήπο σας. Μπορεί να σας βοηθήσει η μαμά, ο μπαμπάς ή τα αδελφάκια σας.

Δραστηριότητα πρώτη

Όσοι έχετε κήπο ή λουλούδια στο μπαλκόνι σας, φτιάξτε  την μαμά σας με υλικά από την φύση δηλαδή, λουδούδια, φύλλα, κλαδάκια, πετρούλες ή ότι άλλο υλικό βρείτε. Αν δεν έχετε κήπο χρησιμοποιείστε υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα ή στο  γραφείο σας  όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, καλαμάκια, καπάκια, εφημερίδες, περιοδικά, τούλια, κορδέλες, ρολά, πλαστικά κουταλάκια, κ.α. Πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες που σας βάζουμε και περιμένουμε να δούμε και τις δικές σας ιδέες. Βγάλτε φωτογραφία μαζί με το όνομα σας και το όνομα της μαμάς σας γραμμένο σε ένα  άσπρο χαρτί.





 
Δραστηριότητα δεύτερη

-Γράψτε το όνομα της μαμάς σας ή το αρχικό της πάλι με υλικά από την φύση και τον κήπο σας ή με υλικά που θα βρείτε στο σπίτι σας.  Σας βάζουμε μερικές φωτογραφίες να πάρετε  ιδέες αλλά είμαστε σίγουρες ότι θα βρείτε πολύ όμορφες ιδέες. 
-Φτιάξτε ή  ζωγραφίστε καρδιές ή  ότι άλλο σας αρέσει  για να το κάνετε δώρο στη μαμά σας.  Βγάλτε φωτογραφία μαζί με το όνομα σας και το όνομα της μαμάς σας γραμμένο σε ένα  άσπρο χαρτί. 
Να στείλετε τις φωτογραφίες από τις δύο δραστηριότητες  μέχρι την επόμενη Τρίτη 12/5/2020 στο mail του Νηπιαγωγείου μας 
  mail@1nip-riou.ach.sch.gr




-Το βίντεο για την Πρωτομαγιά με κατασκευές,  ζωγραφιές και  τα στεφάνια σας
https://www.youtube.com/watch?v=8Zx-84vplmU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2uOKwpVFUCGrmRB4_hdTumijQNYTYop9zLhIgXjpFgAqWdjnE_AZWnUFI

-Το βίντεο με τις φωτογραφίες που μας δείχνετε  ποιες λέξεις  γράψατε  που αρχίζουν από το γράμμα Μμ.
https://www.youtube.com/watch?v=dnoD137EBWw

"Οι λέξεις από Μμ που βρήκατε"


 Παραμύθι
- Το παραμύθι αυτής της εβδομάδας για τη μαμά και για το πόσο σημαντικό και όμορφο  είναι να νοιαζόμαστε και να βοηθάμε όλους τους ανθρώπους.

https://www.youtube.com/watch?v=ueJ85S4ESFI

 Καλό μήνα και μην ξεχάσετε να δώσετε την Κυριακή το πιο όμορφο δώρο στη μαμά σας.........μια μεγαααααάλη αγκαλιά που να έχει μέσα την αγάπη σας!!!!



   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου