translate

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

"Τα παιδιά ζωγραφίζουν"


 Να΄μαστε πάλι μαζί!!! Νηπιάκια μας, τι κάνετε;;;;
Εμείς είμαστε πολύ καλά και χαρήκαμε πάαααααρα πολύ με τις υπέροχες ζωγραφιές σας!!!  Σας είχαμε ζητήσει να ζωγραφίσετε τι σας λείπει  από τη ζωή μας στο Νηπιαγωγείο. Ευχαριστούμε τη μαμά και τον μπαμπά που μας  έστειλαν τα έργα σας, τα μαζέψαμε όλα και θα τα δείτε σε ένα βίντεο  που φτιάξαμε. Ευχαριστούμε επίσης και τον μπαμπά του Στράτου, μαθητή στο Νηπιαγωγείο μας,  που μας έστειλε και ένα παιχνίδι που έφτιαξαν με πολύ απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Μπορείτε και εσείς να μας στείλετε τις ιδέες σας ή τις κατασκευές σας για να τις μοιραστείτε με τους συμμαθητές σας.
Όπως σας είχαμε πει κάθε Δευτέρα θα επικοινωνούμε μαζί σας.  Σήμερα ξεκίνησε η  Μεγάλη  Εβδομάδα,  όλες  οι δασκάλες σας  θέλουμε να σας ευχηθούμε  Καλή Ανάσταση και να περάσετε πολύ όμορφα το Πάσχα  μαζί με την οικογένειά σας!!!

Δραστηριότητες Πάσχα
1. Κατασκευή λαγού,  αυτή την εβδομάδα θα σας δείξουμε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα λαγουδάκι με το αποτύπωμα του χεριού σας και ένα χαρτόνι. Όσοι θέλετε να το φτιάξετε με τη βοήθεια των γονιών σας ή  με βοήθεια  από  τα μεγαλύτερα αδέλφια  αν έχετε,  γιατί θα πρέπει να σας βοηθήσουν στο κόψιμο με το ψαλίδι.
2.  Από σας θέλουμε αυτή την εβδομάδα να μας βγάλετε  μία φωτογραφία που να μας δείχνει ποια έθιμα του Πάσχα ακολουθείτε στο σπίτι σας, αυγά, κουλούρια, τσουρέκια, αρνί  ή ότι άλλο έθιμο  συνηθίζετε στην οικογένεια σας. Αν φτιάξετε το λαγουδάκι ή κάποια άλλη κατασκευή, μπορείτε να το φωτογραφίσετε μαζί με τα πασχαλινά σας(αυγά, κουλούρια, διακόσμηση σπιτιού κ.α.) και να μας το στείλουν οι γονείς σας στο mail  του σχολείου μέχρι την Τρίτη του Πάσχα 21/4/2020.

mail@1nip-riou.ach.sch.gr 


Εδώ θα δείτε το βίντεο με τις ζωγραφιές που μας στείλατε!!!


      
Δραστηριότητα 1:  Εύκολη κούκλα-κατασκευή λαγός με τα χεράκια μας!!!!


Αυτή είναι η  διεύθυνση από την οποία πήραμε την ιδέα και σας την προτείνουμε. Μπορείτε επίσης σε αυτή να βρείτε και άλλες εύκολες κατασκευές με απλά υλικά:
https://onelittleproject.com/handprint-bunnies/?fbclid=IwAR3U8Hp-mBEvV6DEjDM9Ae5xBZMF1H-obWuHj24iM0w9z3_x-AtFNVvnlqk
 
"Παιχνίδι Μποξ"
  Το παιχνίδι που έφτιαξε ο Στράτος με τον μπαμπά του.    
   Μας έστειλαν και βιντεάκι για να δείτε πως παίζεται.
Υλικά που χρειάστηκαν: ένα χαρτόκουτο,  δύο ρολά υγείας, χαρτόνι  και μαρκαδόρους  ή τέμπερες. 
Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις, βγάλτε φωτογραφίες ή βίντεο και στείλτε τα μαζί με τις ζωγραφιές σας.




                    

       "Τα πάθη του Ιησού-ιστορία για παιδιά"

  http://olagiatonhpiagwgeio.blogspot.com/2020/04/blog-post.html 


Ευχόμαστε το Άγιο  Φως της Ανάστασης να οδηγεί τα βήματά μας και την καρδιά μας!!!

                                                          Καλό Πάσχα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου