translate

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Να' μαστε πάλι μαζί!!!



 
Αγαπημένα μας παιδιά να΄μαστε πάλι μαζί,  ευχόμαστε να είστε καλά εσείς και οι  οικογένειές σας!!! Μας έχετε λείψει πολύ, οι αγκαλιές, οι φωνές, τα χαμόγελά σας, τα αστεία μας, οι δραστηριότητές μας και οι ζουζουνιές σας φυσικά!!!
 Είμαστε όλοι στα σπίτια μας γιατί πρέπει να προφυλαχτούμε από τον κορονοϊό να μην αρρωστήσουμε και να μην κολλήσουμε αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν.
Για όσο καιρό θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι θα μπορούμε να επικοινωνούμε μέσα από την ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου μας, οργανώνοντας  και προτείνοντας διάφορες δραστηριότητες.
Έχουμε  ετοιμάσει ένα βίντεο με μερικές από τις όμορφες στιγμές που περάσαμε και  περιμένουμε από σας να μας στείλετε τις δικές σας ζωγραφιές με την βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά φυσικά.

Δραστηριότητα 
Να κάνετε μία ζωγραφιά με το όνομά σας που να δείχνει  ό,τι σας έχει λείψει από το σχολείο  τους φίλους σας, τα παιχνίδια της τάξης, τι σας άρεσε να παίζετε, ό,τι έχετε αγαπήσει  πιο πολύ. 
Δείξτε τη ζωγραφιά στη μαμά και στον μπαμπά, πείτε τους  τι ζωγραφίσατε να το γράψουν πάνω στη ζωγραφιά(με στυλό και  κεφαλαία γράμματα για να φαίνονται). Αν κάποιο παιδί θέλει μπορεί να πει στους γονείς ή στα αδερφάκια του να του γράψουν σε ένα χαρτί αυτό που ζωγράφισε και το παιδί να το αντιγράψει στην ζωγραφιά του.  Όπως κάναμε  στο Νηπιαγωγείο  εμείς οι δασκάλες σας,  γράφαμε τι ζωγραφίζατε ή  όταν μας το ζητούσατε  το γράφαμε εμείς σε ένα χαρτί, το αντιγράφατε εσείς και μετά  παρουσιάζατε τις ζωγραφιές σας στην παρείτσα.  Στο βίντεο που  θα δείτε μαζί με την οικογένεια σας σε μερικές ζωγραφιές έχουμε γράψει τι έχετε σχεδιάσει.  
 Περιμένουμε τις ζωγραφιές σας μέχρι την Πέμπτη 9/4/2020 το μεσημέρι. 
Όμως χρειαζόμαστε  και άλλη βοήθεια από τους γονείς σας, οι οποίοι  θα βγάλουν φωτογραφία  ΜΟΝΟ την ζωγραφιά(να μην φαίνεται καθόλου το παιδί) και θα μας την στείλουν στο mail του σχολείου:  

mail@1nip-riou.ach.sch.gr       
      
Εμείς θα τις μαζέψουμε και θα κάνουμε ένα καινούργιο βιντεάκι, μπορείτε να προτείνετε το αγαπημένο σας παιδικό τραγούδι να το βάλουμε στο βίντεο. Στείλτε το μαζί με την ζωγραφιά στο mail του σχολείου. Θα βάλουμε αυτό που θα προτείνουν τα περισσότερα παιδιά και τα άλλα τραγούδια θα τα βάλουμε σε επόμενες δραστηριότητες.    
                                                                       
Κάθε Δευτέρα θα βάζουμε μία καινούργια δραστηριότητα,  θα μπαίνετε μαζί με τους γονείς σας και μέχρι την Πέμπτη θα μας παραδίδετε  το υλικό που θα έχετε φτιάξει.
 Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τα έργα σας,  σας στέλνουμε πολλά φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά!!!!!   

Οι δασκάλες  σας  Χριστίνα, Ελένη, Ξένια, Γιάννα!!!!



Το βίντεο με  τις όμορφες στιγμές μας!!!!


Η αγαπημένη μας συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, μας διαβάζει το βιβλίο της:          " Ο ψεματούρης"



Σας προτείνουμε μερικά  παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με την οικογένεια σας μέσα στο σπίτι, ελπίζουμε να σας αρέσουνε!!

https://www.oneirovates.com/post/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1?fbclid=IwAR1NcO5P-CWVJ3YLV8t9KUOAAEGrepSISUVBKZYVbX18FVWuJADsCyRrhwk 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου