translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ευρωπαική Εβδομάδα Προγραμματισμού, Euro Code Week 2020.

 

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού
10-25 Οκτωβρίου 2020


 

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα με μια σειρά δράσεων από τις 10 έως τις 25 Οκτωβρίου 2020.

 Με αφορμή την 16 Οκτωβρίου «Παγκόσμια μέρα Διατροφής»,  το Νηπιαγωγείο μας  σχεδιάζει να υλοποιήσει δραστηριότητες  για να  να μάθουν  τα νήπια κανόνες σωστής διατροφής  και να κατανοήσουν την σπουδαιότητα της,  για την υγιή τους ανάπτυξη.   

 Στον σχεδιασμό της θεματικής ενότητας για την διατροφή, εντάξαμε δραστηριότητες  για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαική Εβδομάδα Προγραμματισμού, Euro Code Week   2020. Σχεδιάσαμε να υλοποιήσουμε για αυτή την εβδομάδα ελεύθερη unplugged δραστηριότητα  με στόχο τα νήπια να μάθουν βασικές εντολές προγραμματισμού. Τα νήπια θα εργαστούν σε ομάδες και η ομάδα προγραμματισμού θα κατευθύνει την ομάδα νηπίων-ρομπότ μπροστά, πίσω,  να στρίβει αριστερά, να στρίβει δεξιά,  να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες και να βρίσκουν και να απομακρύνουν  τις ανθυγιεινές τροφές στο επιδαπέδιο πλέγμα που φτιάξαμε στις τάξεις μας. Την επόμενη εβδομάδα θα υλοποιήσουμε δραστηριότητες προγραμματισμού με το ρομποτάκι bee bot.

Τι είναι προγραμματισμός;

Το να χρησιμοποιούμε τεχνολογία αλλά να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε, μήπως μοιάζει με το να είμαστε σε θέση να διαβάζουμε αλλά να μη μπορούμε να γράψουμε; Η τέχνη του να μπορούμε να γράφουμε τα δικά μας προγράμματα ονομάζεται προγραμματισμός. 

Γιατί στο σχολείο;

Για να ενθαρρυνθεί η εισαγωγή της καινοτομίας σε εκπαιδευτικά συστήματα

Για να δοθεί σε όλους τους/τις μαθητές/τριες η δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως ψηφιακοί δημιουργοί

Για να κινητοποιηθούν οι μαθητές/τριες και να μπορέσουν να καταλάβουν καλύτερα τον κόσμο που τους περιβάλλει

 

·         Πιστεύουμε ότι ο βασικός εγραμματισμός όλων σε μια ψηφιακή εποχή πρέπει να περιλαμβάνει την κατανόηση του προγραμματισμού και την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων που σχετίζονται με την υπολογιστική σκέψη, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία και οι δεξιότητες ανάλυσης.

·         Η εκμάθηση της συγγραφής κώδικα μπορεί να δώσει ώθηση στους/στις μαθητές/τριες έτσι ώστε να βρεθούν στο προσκήνιο μιας κοινωνίας ψηφιακών ικανοτήτων, να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που τους περιβάλλει και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες επιτυχίας στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

·         Η Εβδομάδα Προγραμματισμού προσφέρει σε όλους τους/τις μαθητές/τριες τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, παρέχοντας δωρεάν σε σχολεία και δασκάλους ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, εκπαιδευτικό υλικό, διεθνείς προκλήσεις και ευκαιρίες ανταλλαγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου